Financieringsplatform voor telecomoperatoren van Lenderwize haalt € 100 miljoen op aan schuldfinanciering – Tech.eu

Financieringsplatform voor telecomoperatoren van Lenderwize haalt € 100 miljoen op aan schuldfinanciering – Tech.eu

Lenderwize, met hoofdkantoor in Londen, heeft € 100 miljoen opgehaald in een nieuwe ronde van schuldfinanciering. Het bedrijf biedt geïntegreerde financieringsoplossingen via een door investeerders aangestuurde marktplaats om telecombedrijven te helpen bij het beheren van cashflowproblemen.

Het mechanisme stelt investeerders in staat om eigendom te worden van digitale goederen, inclusief spraak, data en digitale inhoud, door de aankoop van onbetaalde facturen, d.w.z. factoring. De investering zal worden gebruikt om internationale uitbreidingsplannen te bevorderen, waaronder markttoetredingen in Frankrijk, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten in 2022.

Het probleem dat Lenderwize aanpakt is dit: middelgrote telecomcarriers die verkopen aan grote carriers moeten hun leveranciers vooraf betalen en wachten tot hun klanten hen binnen 60 dagen betalen. Ze hebben klanten, leveranciers, marges, maar niet genoeg kapitaal om hun transacties te financieren, en zonder beschikbare middelen verliezen ze uiteindelijk zaken.

Volgens het bedrijf bieden ze dankzij hun netwerk van investeerders en het werkkapitaal dat ze kunnen bieden klanten (Telco’s) de mogelijkheid om hun inkomen tot 50% te verhogen en hun marges te verhogen tot 36%.

Met behulp van een groot aantal fintech-tools biedt het Lenderwize-platform investeerders een dashboard dat bewijs van service biedt door voor elk product gegevens te delen, zoals gespreksduur, herkomst, bestemming en de kosten. Vermoedelijk anoniem. Het controleert deze gegevens in realtime om de geleverde diensten op elke factuur te valideren.

Opgericht door voormalig Swisscom executive Augusto Pellegrini en houder van verschillende functies binnen de telecommunicatie-industrie Lawrence Gilioli, wordt de lening van € 100 miljoen van Lenderwize verstrekt door Fasanara Capital, een alternatieve vermogensbeheerder.

“We hebben een goede staat van dienst met Lenderwize omdat het platform de risico’s echt vermindert, terwijl het ook een geheel nieuwe activaklasse vastlegt om in te beleggen. Lenderwize bedient een grote adresseerbare markt in de telecommunicatie-industrie met een uniek model en een innovatief platform”, aldus Francesco Filia, CEO van Fasanara.

Financieringsplatform voor telecomoperatoren van Lenderwize haalt € 100 miljoen op aan schuldfinanciering – Tech.eu

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *